30 januari 2019 – Qurobo Alohoyo beter begrijpen

Beste gelovigen,

Vaak werd ons gevraagd om te helpen bij het begrijpbaar maken van de kerkdiensten. De Qurobo Alohoyo (Heilige Liturgie) vieren we voornamelijk in het Syrisch-Aramees en vaak weten we niet zo goed wat er allemaal gebeurt. Daar willen wij nu verandering in brengen en samen met jullie op reis gaan om de Liturgie te begrijpen. De Liturgie moet gaan leven en ons helpen dichter tot God te komen.

We zullen elke maand een Qurobo Alohoyo vieren, die we begrijpbaar maken door stukken in het Nederlands te doen, vertalingen te gebruiken en uit te leggen. Daarnaast zullen we eenmaal per maand de Liturgie uitleggen aan de hand van de vertaling ‘Hemels Brood en Geestelijke Drank’ (hier te koop of in het klooster: klik hier)

De eerste viering zal zijn op 30 januari 2019, vanaf 18:00 uur zal de kerk open zijn en is er gelegenheid om je voor te bereiden op de Eucharistie (fagro nemen) waarbij je o.a. kunt biechten. De Heilige Liturgie begint om 19:00 uur. Vergeet niet minimaal drie uur van te voren te vasten, om je zo goed mogelijk voor te bereiden op de Eucharistie.

In Christus,

Het SOJP